lauantai 22. tammikuuta 2011

VMware ThinApp 4.6

Tulipa vietettyä päivä tutustuen VMwaren sovellusvirtuaalisointi tuotteeseen. ThinAppin lähestymistapa on hyvin erilainen kuin kilpailijoilla. Merkittävin ero on se että päätelaite jolla sovellus suoritetaan ei tarvitse erillistä client ohjelmistoa. Virtuaalipaketti on itsenäinen .exe tiedosto jonka suorittaminen käynnistää virtuaalisovelluksen. Tämä madaltaa huomattavasti kynnystä ottaa thinapp sovellukset käyttöön. On aivan ymmärrettävää ettei ThinAppille ole rakennettu mitään sovellusten jakelutyökalua niin kuin esimerkiksi App-Veelle. Jakelun voi hoitaa melkeinpä millä tahansa mekanismilla, kysehän on yksittäisen tiedoston kopioinnista päätelaitteeseen.
Yleisesti ottaen ThinAppissa on pyritty yksinkertaisuuteen. ThinApp muotoutuu periaatteessa yhdestä työkalusta virtualization packager jolla sovellukset luodaan. Työkalu luo virtuaalipaketit käyttämällä nauhoitustekniikkaa. Niinpä pakettien luontiin tarvitaan kone joka täyttää nauhoitustekniikan vaatimukset. Itse ei tullut kertaakaan otettua manuaalia käteen, niin simppeliä paketointi on.
Manuaalin lukemattomuus saattaa olla syynä kohtaamaani puutteeseen: Virtuaalisovellukset eivät toimi yhteen seiskan jump-list ominaisuuden kanssa, lisäksi ff4 ei osaa esittää tabejaan erillisinä ikkunoina alapalkissa. Tämä varmastikin korjaantuu tulevissa versioissa. Lisäksi en saanut skypeä paketoitua niin että se toimisi x64 seiskassa, tässäkin veikkaan taitojen puutetta:)
edit 23.1: Leikkimisen jatkuessa mieleeni juolahti melkoinen puute. Virtuaalipaketteja (ainakaan minun logiikalla) ei voi järkevästi päivittää. Niinpä uuden version käyttöönotto merkitsee leikinalusta aloittamista, joka on varsinkin käyttäjäkohtaisen datan suhteen melkoinen ongelma.

Lopuksi linkki kuvankaappaussarjaan paketointioperaatiosta http://picasaweb.google.com/suonpaa/Thinapppaketointi?feat=directlink

2 kommenttia:

  1. Päivitys on helpompaa kuin olettaa : http://goo.gl/06104
    Itse olen päivittänyt vuosien varrella satoja paketteja. Thinapp:n "ongelma" on että vaikka kaikki näyttää helpolta, joutuu kuintenkin perehtymään pakettien tekoon, kun tehdään tuotantoon paketteja.

    VastaaPoista
  2. Hei kiitokset tästä! Nyt pitääkin jatkaa leikkimistä:)

    VastaaPoista