lauantai 19. helmikuuta 2011

Profilointia Citrixin tapaan

Sattuman ja toisen kautta tajusin yhtäkkiä leikkiväni XenApp ympäristöllä. Perimmäisenä tarkoituksena on paketoida pari sovellusta Citrix ympäristöön. Paketointia kutsutaan profiloinniksi ja se tapahtuu streaming profiler työkalulla. Paketointi prosessi on lähestulkoon identtinen muiden vastaavien tuotteiden kanssa.
Isoin ero muihin tulee jakelujärjestelmässä. Jakeluun käytetään XenApp nimistä palvelua, joka rakentuu Microsoftin Remote Desktop Services palvelun päälle. Näin ollen profiloituja sovelluksia voidaan suorittaa kolmella eri tavalla päätelaitteessa.
  1. Etätyöpöytäyhteyden kautta palvelimella.
  2. Sovellus suoritetaan palvelimella jonka loppukäyttäjä suorittaa omalla työpöydällään.
  3. Sovellus streamataan työasemalla jossa sovellus suoritetaan paikallisesti.
Lisäksi järjestelmällä voidaan tehdä samat temput palvelimeen oikeasti asennetuille sovelluksilla. Toki tämän kaiken voisi suorittaa myös App-Vee ja RDS ympäristössä, mutta XenAppilla tämän voi tehdä yhden palvelun kautta. Lisäksi jakeluun voi tehdä älyä määrittelemällä "jos mahdollista streamaa ja suorita paikallisesti jos ei onnistu suorita sovellus etäyhteyden kautta".
XenAppin suurin vahvuus löytyy päätelaitteessa tarvittavasta client sovelluksesta. Clientti on saatavilla melkeinpä alustalle kuin alustalle. Esimerkiksi Wordin käyttö IPadissa on mahdollista tällä järjestelmällä. Lisätään vielä että App-Vee paketteja voidaan myös julkaista tämän järjestelmän kautta.
Otsikosta huolimatta nyt ei tullut käsiteltyä profilointia lainkaan;) Mutta palaan astialle kun asiaa juolahtaa mieleen...

1 kommentti:

  1. Asiallista juttua sun blogissa. Kiva löytää Suomesta muitakin pakettimiehiä.

    VastaaPoista