torstai 15. heinäkuuta 2010

Application Virtualization Dashboard

Kaikki varmasti tietävät että kaikesta on kiva tehdä tilastoa raportoida yms. Lisäksi on myös hienoa tietää että palveluita oikeasti käytetään ja niin edelleen. Sovellusvirtuaalisointi ja varsinkin App-Veen traditionaalinen ympäristö luo herkullisen tilanteen raportoijalle. Joka tilanteessahan kun käyttäjä käynnistää ja sammuttaa ohjelman käydään siitä kertomassa palveluun. Lisäksi jakelu perustuu käyttäjäryhmiin jolloin palveluun jää myös tieto kuka käyttää ja mitä. Management consolessahan on raportointi työkalut, mutta melkoisen vajavaiset. Dashboard on vastaus tähän ongelmaan. Kyse on selainpohjaisesta työkalusta joka lukee tiedot App-Veen tietokannasta. Käytöntilastoinnin lisäksi työkalu raportoi palvelun ja pakettien toiminnasta sekä mahdollisista ongelmista.

Tarkoituksena olisi tämä työkalu ottaa tuotantoympäristöön, koska mikään ei ole niin vakuuttavaa kuin tuhat ja yksi käppyrää;)

Nyt on takana ensimmäinen labra asennus ja siitä hedelmänä wiki Dashboardin ja sitten WSS:n pystytyksestä. Tiedoksi että Dashboardi on käytännössä WSS:n päällä pyörivä site.

Application Virtualization Dashboard

Windows Sharepoint Services 3.0

Mutta tästä vielä lähitulevaisuudessa lisää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti