tiistai 13. heinäkuuta 2010

Firefox 4 Beta 1

Alkuviikosta tuli työasemaan asennettua uunituore beta 1.

Käyttöliittymä on lähestulkoon suora kopio chromesta. Sopii ainakin allekirjoittaneen lapaseen paremmin kuin tuo kulunut vanhan liiton käyttöliittymä (eli tämä on hyvä juttu:)).
Pellin alla on tehty vaikka mitä virittelyä ainakin tuntuu nopeammalta kuin 3.6 versio.
Firefox sync on integroitu selaimeen. Tämä siis mahdollistaa sivuhistorian, salasanojen, asetusten, kirjanmerkkien ja tabien synkkaamisen mozillan palvelimen kautta työasemalta toiselle.
Itselleni hyvin tärkeät lisäosat ovat tähän saakka olleet minun testaus innolle esteenä. Lisäosiin tehdään merkintä millä selaimen versioilla se toimii, jos sitä yritetään suorittaa ei tuetulla versiolla lisäosa poistetaan käytöstä. Tämä ongelman voi kiertää asentamalla  Add-on compatibility reporter jolloin kaikki lisäosat toimivat välittämättä versiosta (jos toimivat:)). Kehittäjille kannattaa antaa palautetta tämän työkalun kautta.
Sitten siihen kaikkein uskomattomimpaan juttuun. En ole törmännyt yhteenkään bugiin, kaatumiseen yms betalla tyypilliseen ongelmaan. Selain tuntuu todella toimivalle ja valmiille.

Kunhan kesäloman saa pakettiin niin voisi ensi töikseen sequencoida tästä paketin app-veelle. On sen verran vakuuttavaa jälkeä.

13.7.2010 Ensimmäinen bugi huomattu microsoftin käyttämä java pohjainen download manageri kaatuu (ainakin w2k8r2 sp1 betaa ladattaessa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti