tiistai 27. maaliskuuta 2012

TechDays 2012

Pääsin osallistumaan ensimmäistä kertaa Microsoft TechDays -tapahtumaan, joka järjestettiin 8.-9.3.2012 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma oli suurempi kuin koskaan ennen. Osallistujia oli kolmisen tuhatta, luentosaleja useita ja messualue oli suuri kaikkine standeineen. Tapahtuman annista vastaavia huippuluennoitsijoita oli suomesta sekä ulkomailta. Torstain avauspuheenvuoroa olikin pitämässä amerikkalainen David Chappell. Tapahtuma oli hyvin teknisiin asioihin painottuva, mutta sirkushuveja ja leipää ei ollut unohdettu. Tapahtumaa oli juontamassa putouksestakin tuttu Jaakko Saariluoma sekä torstain iltaohjelmassa oli tämän vuoden sketsihahmo Leena Hefner os. Herppeenluoma. Iltaohjelman musiikista vastasi yhtye nimeltä Eternal Erection. Ruoka- ja juomatarjoilut olivat myös asialliset koko tapahtuman ajan, nälkäisenä ei tarvinnut luennoilla istua.

Luentoja oli tarjolla laaja skaala niin it-ammattilaisille kuin -kehittäjille. Itse osallistuin it-ammattilaisille suunnattuille luennoille, vaikka kehittäjien luennoillakin olisi ollut mielenkiintoisia aiheita. Tapahtumassa promottiin isolla volyymilla Windows 8:aa ja Windows 8 Serveriä. Myös System Center 2012 oli erittäin vahvasti esillä, josta olikin useampi luento. Demot uusista Microsoftin tuotteista olivat eksklusiivisia sillä niitä ei nähnyt kuin paikan päällä. Pääasiassa kun luentojen materiaalit on saatavilla netistä jälkikäteen. Paljon tuli uutta ja mielenkiintoista tietoa varsinkin Windows 8:aan liittyen. Ja hienoltahan se metro-käyttöliittymä näytti!

Tapahtuman parasta antia olivat mielestäni itseäni eniten koskettavat luennot MSI-paketointi nollabudjetilla sekä Windows Intune. Mikko Järvinen piti erittäin hyvän esityksen MSI-paketoinnin haasteista, eduista ja pohdittavista asioista. Demossa havainnollistettiin ilmaistyökalu WiX:iä, jolla voi tehdä ja muokata MSI-paketteja. Mielestäni esityksessä tuotiin hyvin esille se fakta, että kalliit ja hyvät työkalutkaan eivät missään nimessä korvaa paketoijan ammattitaitoa ja tietoa. Petri Pukkasen esitys Windows Intunesta oli myös hyvin informatiivinen, josta jäi paljon mieleen. Pilvipalvelua demottiin käytännönläheisesti tositilanteita mukaillen. Omaan työhönkin esityksestä sai ammennettua hyödyllistä lisätietoa, koska myös Windows Intune kuuluu nyt Centeron palveluvalikoimaan.

Kokonaisuudessaan tapahtuma oli mielestäni hyvin onnistunut. Luentotarjonta oli asiallinen ja aiheet olivat tuoreita, vanhentunutta tietoa ei millään istumallani luennolla jaettu. Plussaa oli myös se, että luennoitsijat kiertelivät tapahtuma-alueella ja heidän kanssaan sai mennä avoimesti keskustelemaan. Verkostoitumisen kannaltahan tapahtuma oli erittäin otollinen. Harvoin saa oman alansa ammattilaisia useamman tuhatta kappaletta saman katon alle. Messutilat olivat avarat ja tarjoiluja riitti.Lähtihän sieltä perinteistä messukrääsääkin tietysti matkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti