maanantai 15. marraskuuta 2010

The App-V Client Book

Timothy Manganin ja Kevin Kaminskin kirja nimensä mukaisesti kertoo App-Veen client ohjelmistosta. Kirjan kirjoittaneet herrat kouluttavat hyvin laajaa App-V kokonaisuutta, mutta clienttiä ei ole koulutuksissa ehditty riittävän syvällisesti käsitellä. Tämä on ollut motivaattorina kirjankirjoittamiseen. Lisäksi kyseinen kirja on ensimmäinen pelkästään App-Veetä käsittelevä kirja.
Kirjaan on pyritty keräämään kaikki mahdollinen tieto clientistä. Tietolähteinä on käytetty Microsoftin dokumentteja ja käyttäjäyhteisön enemmän ja vähemmän dokumentoimaa tietoa. Kirjaa lukiessa minulle valkeni kuinka paljon tietoa tästä tuotteesta on käyttäjäyhteisöllä kun vertaa siihen mitä MS kertoo dokumenteissaan. Tämä johtunee siitä että App-V tai siis Softgrid oli jo hyvin suosittu ja iso tuote kun MS sen itselleen hankki. Laaja MS:n ulkoinen asiantuntemus tuo mielenkiintoisentilanteen jos MS päättää ryhtyä kehittämään tuotetta suuntaan joka ei käyttäjäyhteisöä miellytä.
Kirja ei ole mitään kevyttä lukemista vaan se kirjaimellisesti kaiken mahdollisen clientistä. Kirjan perusteellisuutta kuvaa hyvin se että pelkkiä rekisteriasetuksia käsitellään 11 sivua. Tarinaltaan tämä ei ole mikään pohjantähti mutta kehun kevyttä ja selkeää otetta. Oleelliset asiat löytyvät helposti ja selkeästi. Oleellisia asioita ei ole piilotettu mihinkään lausehirviöön.
Kirjaa suosittelen kaikille App-Veetä työkseen käyttäville ja sijaintina työpöydällä voisi olla vasemmankäden liikeradan sisäpuolella. Tämä kirja sisältää niin paljon oleellista nippelitietoa, mitä pitää pystyä varmistamaan nopsaan ratkoessa ongelmatilanteita taikka sitten "miten App-Vee taipuu tähän" tilanteissa.

http://www.tmurgent.com/TheClientBook/default.aspx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti