keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Koulun penkillä

Tulipa lähdettyä parinpäivän powershell koulutukseen. Tavoitteena on saada ymmärrystä ja perusnäppituntuma kyseiseen komentokieleen. Koulutus tuli valittua "löytyi googlesta" tyylillä Salcom groupilta. Kyseinen pulju oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten oli yllätys kuulla että he ovat Sovelton jälkeen toiseksi suurin toimija suomessa. Ensimmäisen päivän jälkeen sain jo melko hyvän kuvan koulutuksesta ja puitteista joten ehkäpä kepeä arvostelu on paikallaan;)

Sijainti: Koulutuskeskus sijaitsee Lauttasaaressa. Alimmassa kerroksessa on ruokakauppa, allekirjoittanut pälyili tästä syystä hetken aikaa olenkohan oikeassa paikassa. Kun kipusi rohkeasti kolmanteen kerrokseen usko oikeassa paikassa olemiseen palasi. Aamuruuhkassa lentokentältä taksilla körryytteli paikalle 55 minuuttia, joten kannattaa ottaa tämä huomioon jos suunnittelee tiukkaa saapumisaikataulua.

Puitteet: Aula/viihtyvyystila on siististi sisustettu, löytyy sohvaa ja pöytää joissa notkua. Hyvänä lisänä kirjahylly jossa paljon aiheeseen liittyvää kirjallisuutta, jos ei ole juttu seuraa voi ajankulukseen näitä kirjoja pälyillä. Luokissa on vajaa 20 työasemalla varustettua paikkaa. Sijoiteltuna perinteiseen tyyliin pitkille pöydille ja opettaja sijoitettuna näiden eteen. Työasemat vaikuttivat todella tehokkaille. Harjoituksissa pyöritettiin isäntäkoneen lisäksi kolmea virtuaalikonetta. Missään vaiheessa ei kone alkanut nikottelemaan, joten puhtia piisaa. Tiloissa toivoisinkin esitystekniikan uudistamista esim taulu-tv:een suuntaan. Varsinkin powershell koulutuksessa lähes kokoajan katsellaan tekstiä, joten videotykinkuvan katsominen kokopäivänajan alkaa käymään silmien päälle. Toisena ideana olisi unohtaa tussitaulu ja siirtyä käyttämään älytaulua, jolloin piirustukset sun muut saisi kätevästi sähköiseen muotoon ja toimitettua koulutukseen osallistuville.

Kouluttaja: Tyyli rento ja hieman vitsikäskin. Tiesi oikeasti aiheen ja omasi jopa historiaa tuotteesta. Osaamisen taso oli hyvin korkea, sormi ei mennyt suuhun vaikka kysymyksiä lenteli laidasta laitaan. Koulutus oli hyvin jäsennelty ja eteni johdonmukaisesti. Materiaali oli myös mallikkaasti toteutettua, riittävästi tietoa selkeästi. Missään vaiheessa ei tullut olo että lukisi kirjaa. Jos pitää valittaa niin itseäni ärsyttää kun materiaalissa pitää puolet sivusta varata muistiinpanoille. Koulutukseen osallistuville voisi jakaa vaikka edulliset tabletit johon voivat sitten muistiinpanonsa kirjoittaa:)

Ruoka: Koulutukseen sisältyy päivällinen. Ruokailupaikan saa valita kolmesta lähiravintolasta. Lisäksi kokoajan on saatavilla kahvia, virvokkeita, pullaa, sämpylää yms.

Majoitus: Lähin hotelli reilun kahden kilometrin päässä. Tästä iso miinus.

Yhteenvetona: Minulle tärkeintä on asiantunteva koulutus. Sillä perusteella tulen jatkossakin käyttämään tätä palvelua.

edit 29.12.2010

Niin oppiko tuolla mitään? No tässä pari yksinkertaista tuotosta jonka sain tämän ansiosta syntymään.
http://powershell.com/cs/media/p/8708.aspx
http://powershell.com/cs/media/p/8687.aspx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti