sunnuntai 19. joulukuuta 2010

VirtualBox 4.0

Tulipa tuossa hieman rohkaistua mieleni ja asensin tulevan VirtualBox nelosen beetta version (beta4). Muutaman virtuaalikoneen asensin ihan onnistuneesti. Kerran sain virtuaalikoneen jämähtämään kun palautin sen save statesta. Raakasti virrat pois (siis virtuaalikoneelta:)) ja käynnistys niin matka jatkui. Save state toimintoa on viilattu urakalla tallennus ja käynnistys tapahtuu vähintään puolet nopeammin kuin kolmosversiossa.
Käyttöliittymä on pysynyt logiikaltaan samana lähinnä sitä on siis vaan tehty hienomman näköiseksi.











Käyttäjän profiiliin luodaan nelosversiossa kaksi kansiota. Vanhan tutun .VirtualBox kansion lisäksi löytyy samalta tasolta VirtualBox VMs kansio. Nimensä mukaisesti virtuaalikoneet ja virtuaalikiintolevyt ovat siirtyneet tänne. Nelosversiossa pitäisi olla jotakin uutta koneiden liikutteluun paikasta toiseen tämä uusi kansio varmasti liittyy siihen ja ne hienot ominaisuudet selviävät varmasti minullekin jossain vaiheessa:)
Täysin uusi ominaisuus on Extensions. Ideana on se että kuka tahansa (ilmeisesti) voi luoda uusia ominaisuuksia ja käyttäjä pystyy helposti ottamaan ne käyttöön(vähän niin kuin firefoxin addonit). Virtualboxin oma extension paketti kannattaa asentaa samantien ennen kuin tekee mitään. Esimerkiksi virtuaalikoneet eivät osaa suorittaa lan buuttia ilman sitä.
Vanha Windows Deployment Serverin käyttö on hyvin hidasta ongelma löytyy valitettavasti nelosversiostakin. Tuli pitkästä aikaa hieman tutkittua asiaa (siis googletin). Selvisi että ongelma on e1000 verkkokortin emuloinnissa. Ongelma on kierrettävissä luomalla asennettavaan koneeseen kaksi verkkokorttia. Ensimmäinen verkkokortti käyttää PCnet-FAST III korttia jossa toimii PXE buuttaus mutta winkkari ei taasen omaa ajuria. Toiseksi kortiksi tehdään Intel PRO/1000 kortti tämän winkkari taasen ymmärtää.
 Yksinkertaisesti PXE buutti tapahtuu pcnet kortilla ja kun winpe ympäristö on saatu käyttöön käyttää kone pro/1000 korttia. Testasin operaatiota ja se toimi moitteetta joten tämä ongelma on nyt "ratkennut".
Ainakin tämä Beta ei ymmärrä .IMG levykuvia. Tosin homma on kierrettävissä helposti korvaa img .ISO päätteellä. Kyse vaan siis betan bugista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti