tiistai 28. joulukuuta 2010

Snipping tool

Sarjassamme pikkuohjelma ahaa elämys, joka helpottaa elämää Windows koneella. Otan paljon kuvankaappauksia ja aina on tarve ottaa tietystä alueesta kuva, ei koko työpöydästä tai ikkunasta. Yksi tapa ratkaista tämä on ottaa kuvankaappaus ja muokata kuva sitten jollain kuvankäsittelyohjelmalla. Tai etsiä kolmannenosapuolen softa joka pitää erikseen asentaa yms (halpa hyvä jne)...
Mutta eipä enää! Windows 7:sta löytyy valmiina snipping tool niminen ohjelmanpätkä joka täyttää ainakin minun tarpeeni. Työkalulla voi "snipata" vapaita muotoja, suorakulmaisia muotoja, ikkunoita ja kokotyöpöydän. Luonnollisesti kaappauksen saa tallennettua png, gif, jpeg tai mht formaattiin. Tuoreeseen kuvankaappaukseen voi ennen tallennusta tehdä erivärisillä kynillä merkintöjä joka nopeuttaa huomattavasti kuvan jälkikäsittelyä.
Pieni, kevyt, kätevä, hoitaa hommansa, erinomainen lisä winkkari työpöytään. Seuraavaksi voisi mikkilä integroida työpöytäänsä vaikka pdf lukijan niin tippuisi taas yksi turha ohjelma pakko asentaa listalta.

PS. snipparin saa myös 2008 r2 palvelimeen lisäämällä desktop experience featuren.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti