perjantai 31. joulukuuta 2010

Yhteenveto 2010

Vuosi 2010 alkaa olla paketissa ja on aika jossain määrin muistella sitä. Rehvastella aikaansaannoksilla ja osoittaa tärkeyttään ja tarpeellisuuttaan. Mikäpä olisi tähän toimintoon oivempi työkalu kuin ictmanuaali.net osoitteen käyttöastemittaukset. Käyttöastemittaukset on suoritettu googlen analytics palvelulla.
Ensimmäisenä vertaillaan suorituksia aikaisempiin vuosiin. Vuotta 2010 voi kuvailla kasvun vuodeksi. Sivustolle tuli 11 206 käyntiä joka on 211,62% enemmän kuin vuonna 2009. Keskimäärin sivustossa vietetty aika kasvoi 7.79% ja välittömästi poistuvien osuus putosi 4,74%.
Linkittävät sivustot ovat aina mielenkiintoinen tieto. Sivustot saadaan järjestettyä tuottamiensa käyntien mukaan. Jopa 6,59% käynneistä tapahtuu linkkien kautta. Eri oppilaitosten oppimisalustojen suuriosuus linkittäjinä oli yllätys (positiivinen sellainen). Tämä viittaa siihen että ICT Manuaalia hyödynnetään opetuksessa (esimerkkinä huonosta nettisivusta:)). Tässä ainakin minusta olisi yhteistyönpaikka josta olisin kiinnostunut, enkä tarkoita tällä että olisin rahaa ruinaamassa vaan kumpaakin osapuolta hyödyntävää yhteistyötä (jos ideantynkää syntyi ota ihmeessä yhteyttä). En myöskään tarkoita tällä ettei sisältöä saisi hyödyntää ilman yhteistyötä. Mutta asiaan vuoden 2010 TOP-10 linkittäjät ovat tässä:

Jokaiselle sivustolle tärkein varsinkin uusienkävijöiden lähde on hakukoneet. ICT Manuaaliin saapuvista kävijöistä 42,80% päätyy sivustolle hakukoneen kautta. Mielenkiintoisinta on tieto millaisilla hakusanoilla sivustolle on päädytty. Jännänä yksityiskohtana on se että itse ictmanuaali on hyvin suosittu hakusana jolla on sivustolle päädytty. Elikkä tiedonhaun sijaan etsitään sivustoa.

Aina on mukava tietää mistä sivustolla ollaan kiinnostuneita. TOP-10 luetuimmat sivut ICT Manuaalissa.
Sitten hieman kilpailunaihetta tuleville vuosille:) TOP-10 kaupungit käynti määrissä.

Lisätään vielä tieto että tämä blogi on listattuna blogilista palvelussa http://www.blogilista.fi/blogi/ict-manuaali/57485
Sijoitus on näin vuodenvaihteessa luetuimmat listalla huikea 346.

Uuden vuoden kunniaksi pistän 1-3 työpaikkaa avoimeksi. Vaatimuksena ymmärrystä sossumedioista niin kuin facebook, linkedin ja xing. Palkka on lähinnä virtuaalista mainetta:) Jos kiinnostaa ota yhteyttä aku.suonpaa@ictmanuaali.net

Ainiin onnellista uutta vuotta kaikille!




4 kommenttia:

  1. Do you have a spam issue on this website; I
    also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have developed some nice methods
    and we are looking to swap methods with others,
    why not shoot me an e-mail if interested.

    My blog post particuliere vakantiehuizen

    VastaaPoista
  2. Aw, this was an incredibly nice post. Taking the time and
    actual effort to generate a great article… but what can I say… I hesitate a lot and never seem
    to get anything done.

    Feel free to visit my web page vakantiehuizen - -

    VastaaPoista
  3. Very great post. I just stumbled upon your weblog and wanted to
    say that I've truly enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing on your rss feed and I am hoping you write once more soon!

    my web site ... huis huren frankrijk

    VastaaPoista
  4. Hello There. I found your blog using msn.
    This is a really well written article. I'll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely return.

    Here is my weblog; vakantiehuisje frankrijk

    VastaaPoista